Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2018 15:27 - ЕНЕРГИЯТА - ТЕМА НА РУБРИКАТА "АКО ИСКАШ, МОЖЕШ" ПО РАДИО "ТАТКОВИНА" ДНЕС, част 2
Автор: tatkovina Категория: Забавление   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 2 част

Отново сме заедно в рубриката Ако искаш ,можеш с мен Дими Йорданова . Скъпи приятели, както вече ви казах вие можете да задавате вашите въпроси за нещата от живота. А кои са те? Те са любовта, семейството, работата, приятелите, децата, нашите мечти, нашите вярвания, нашите страхове и убеждения, нашите пътувания , нашите победи...

Сега продължаваме нашия разговор за енергията изворът на живота , от който черпим сила всеки ден.

 Един друг аспект, който може да ни помогне да генерираме енергия е функционалното използване на нашето време.Често сме изтощени  и без енергия, защото се натоварваме с много ангажименти. Да изпълним задачите от работния  календар на бюрото ни задължава да продължим да взимаме важни решения. Понякога това ни изпълва със стрес, които  намалява нашата енергия.

Важно е умението да разграничим нещата, които изглеждат неотложни ( като едно обаждане или един имейл) от тези, които са наистина с приоритет ( един проект , който ни е по сърце).  Какво ще се случи обаче ако имаме 10 проекта , които са ни по сърце , а това обаждане е  неотложно?

Тогава тайната е в това да се научим да правим  разлика между добрия  и отличния избор, между добрите и отличните проекти .

Какво ли би станало,  ако  можехме да си спомним , че по-голяма част от нещата не бива да се правят всички на веднъж и на всяка цена.  И че нашата първа задача е да запазим своята енергия?

Също  както преди едно дълго пътуване е необходимо да напълним до горе резервоара на колата, за да стигнем до крайната дестинация. По същият начин, каквато и цел да искаме да постигнем , основното е да сме сигурни винаги че имаме достатъчно енергия, която да използваме по време на целия път, от първата до последната крачка.

Идеята е да преместим вниманието си от това какво правим към състоянието как се чувстваме.

Скъпи приятели сега ще ви дам  повод за размисъл , какво може да означава енергията за всеки един от нас.

·         Да дадеш воля на твоето творчество

·         Да се научиш да казваш НЕ

·         Умението да различаваш добрия от отличния избор

·         Да промениш твоята храна

·         Да правиш повече физическа дейност

·         Да дишаш дълбоко

·     Да започваш деня си с навика да правиш упражнения , медитация , които да те изпълват с енергия

·         Да стоиш на открито

·         Да имаш повече време за себе си

·         Да се отвориш изцяло към живота

·         Да заредиш ума си с медитация

·         Да визуализираш твоето постижение

·         Да танцуваш на твоята любима музика

·         Да се концентрираш защо правиш   твоя избор

Скъпи слушатели,  искам да споделя с вас нещо  полезно. Ето че дойде ред и на моя инструмент за работа -  въпросите на коучинга ( или  треньора). Те ще ви водят неусетно към вашето подсъзнание , където се намира вашата енергия. Защото никой не знае по-добре от вас, какво означава тя. Ако си представим в една стая 20 човека, те ще имат 20 различни представи за енергията и всички те ще бъдат верни. За тези от вас, които не могат да отделят време сега, могат да намерят моите въпроси за енергията на страницата на радио Татковина. Готови ли сте? Ами да започваме, тогава…

·         Какво означава Енергия за теб?...

·         Каква интерпретация даваш на тази дума?...

·         Какво вярваш, мислиш и чувстваш по темата за Енергията?...

·         Как се  научи от малък да пазиш твоята Енергията?...

·         Какво ти говори това качество?...

·         Кога в миналото си се почувствал изпълнен със сила и енергия?

·         Как е представена в различните области на твоя живот?...

·         В твоя екип за работа?...

·         Защо е важна?...

·         Как биха се променили нещата, ако имаше повече енергия  в този момент от живота ти?...

·         Как биха се променили твоите взаимоотношения?

·         Как биха се променили взаимоотношенията ти с любимия човек, в семейството, с приятелите, в работата?...

·         Как би се променила твоята работа?...

·         Как ще се променят твоите финанси?...

·         Как ще се промени твоето здраве?...

·         Как можеш да станеш по-енергичен?...

·         Как можеш да се превърнеш в символ на божествена енергия в действие?...

А сега скъпи приятели, да преминем към  нашето упражнение  за ВИЗУАЛИЗАЦИЯ. Започнете да осъзнавате вашето дишане и се ограничете да го наблюдавате без да го променяте, оставете го да тече със своя естествен ритъм и продължавайте да го наблюдавате така за няколко минути.

Почувствай как корема ви  се разширява при всяко   вдишване и става по-малък при всяко  издишване, продължете  така за няколко минути. После почувствай същото нещо с гърдите си. Сега визуализирай един черен облак , който излиза от вашето тяло и издишвайки, си представете как се освобождавате от всичко негативно  или стресиращо във вашия живот.

Вдишвайки, си  представяйте  как въвеждате в дробовете си въздух зареден с благотворителна енергия и  жизненост  , която се разспространява в цялото ви тяло.

Продължавайте по този начин още няколко минути и всеки път , когато се разсеете  преместете отново  вашето внимание   към този процес.

Пишете ми за всичко, което искате да постигнете, да промените, да повярвате че имате сили, но нещо малко не ви достига. Очаквам вашите писма на адрес didiyo66@gmail.com. Гарантирам ви моята максимална дискретност. Когато отговарям няма да споменавам вашето име и държава. Важното е да усетите, че не сте сами по пътя на живота, който често ни поставя камъче в обувката или стена, която да не можем да прескочим. Заедно ще намерим вярата и вдъхновението, за да стигнете там, накъдето сте тръгнали.

Скъпи слушатели на радио Татковина, това беше финала на рубриката „ Ако искаш, можеш”.

Аз , Дими Йорданова се разделям  с вас до следващата седмица по същото време, за да  говорим за умението да бъдем издръжливи и гъвкави. Или как де се научим да не падаме по гръб. Дочуване от Рим. И не забравяйте „ Ако искаш, можеш”.

 

 

 

 Скъпи приятели искам да ви дам още няколко идеи, как да се заредите с енергия.

1.             Изложете се на слънцето и се потопете в природата.Слънцето е топлина, любов, енергия и живот. Излагането в продължение на 10 минути на слънце има непосредствен благоприятен ефект върху нашата кожа, а също и върху настроението ни, регулиращо производството на хормони.

2.             Слушайте музика .Когато искате да се изпълните с енергия, слушайте музика бързо, движете свободно тялото си, танцувайте, пейте, просто следвайте ритъма. Веднага ще се почувствате по-спокойни и щастливи .

3.              Прегърнете някого, това е мощно средство за изцеление. Когато прегърнем наистина от сърце, създавайки дълбока връзка с другия човек, размяна на енергия е невероятна. Усмивката ще се появи  на лицето ни спонтанно ... опитайте!

4.              Дори погалването на едно животно ни дава енергия: тяхната игривост е заразна, веднага ще чувстваме лекота и нежност, връщаме се тук и сега

5.             Пийте много вода. Понякога намаляването на енергията се дължи на лоша хидратация. Уверете се, че давате на тялото си цялата вода, от която се нуждае, без да чакате чувство за жажда. Пийте най-малко една чаша вода на всеки два часа: тя ще ви опреснява и ще насърчава концентрацията.

6.             Правете физически упражнения. Когато се чувстваме уморени, ние ставаме мързеливи и сме изкушени да седнем на дивана или да си починем. Опитайте вместо да се упражнявате. Независимо дали става въпрос за проста разходка, бягство, йога или плуване в басейна, винаги е добра.

7.             Направете някои дихателни  упражнения .Различни медицински изследвания са доказали, че емоциите са пряко свързани с дишането: променяйки вида на дишането, променяме и химичния състав на кръвта и така  променяме емоциите и настроението.
Дишането е много мощен инструмент, който ни позволява във всеки един момент да балансираме енергията си, да освободим напрежението и безпокойството, да подобрим менталната концентрация и нашата жизненост и да освободим творчеството си.

8.             Запалете свещ. За да променим енергията на околната среда около нас и вътре в нас, можем да запалим свещ, още по-добре, ако е ароматна..

9.             Яжте здравословно.Понякога разстройването, стресът, умствената умора или тенденцията постоянно да сме изпълнени с  отрицателни мисли идват от начина, по който  подхранваме ума си.
Когато наливаме бензин, ние гарантираме че  поставяме  най-доброто гориво за колата си, нали? И на нашето превозно средство на Земята, нашето тяло, какво гориво даваме?
А какво правите , за да се развеселите? Споделете вашия опит със слушателите на радио Татковина , оставяйки вашия коментар по-долу!
Слушайте ни на www.tatkovina.com

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 240871
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930