Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2015 13:38 - Емоционален завършек на една успешна учебна година в Българското училище в Хатива
Автор: tatkovina Категория: Новини   
Прочетен: 1065 Коментари: 0 Гласове:
0



 Здравейте приятели и слушатели на радио Татковина, отново съм с вас Нели Гочева от асоциация Балкан Хатива, Испания и с радост ще споделя вълнуващи събития от последната седмица. Слушате ни на www.tatkovina.com

Последната учебна седмица в нашето Неделното ни училище беше много емоционален финал на една успешна учебна година!

Участвахме в един интеркултурен учебен час „Танци на народите”в училище „Мартинес Бербер”, реализирайки още една дейност от постоянния ни проект на асоциацията „Красотите на Балканите”.

Пренесохме българския фолклор в испанското училище. Показахме красотата и пъстротата на националните носии, разказахме за спецификата и значението на фолклора ни върху душевността на българина, след което нашите възпитаници от Ансамбъл „Нашенче” спечелиха много аплодисменти и овации с танца, с който ни представиха - „Бостанджии”. А една от задачите беше и разучаване на стъпките на Право хоро. След всичко чуто и видяно, всички се хванаха с усмивки на хорото и се учиха да играят. Получи се малък импровизиран, много емоционален празник.

А края на тази седмица наистина беше изпълнен с много емоции за нас - със сълзи на радост и малко тъга, защото изпратихме нашите дванайсетокласници – Виолета Иванова, Жеко Драгомиров, Ивина Божидарова.

С малко тържество раздадохме дипломите на учениците от прогимназиален курс. Отличилите се от тях получиха Грамоти и подаръци от участия в конкурси, давайки отново добрия пример как постоянството и мотивацията водят до успех.

Всички бяха поканени на абитуриентския бал, който продължи с танци, разбира се в избран за целта български ресторант и дискотека. Както се разбира асоциация Балкан подкрепя всяка инициатива с българско участие.

Вечерта завърши с участието на нашите абитуриенти и ученици в още една българска инициатива. Предприемчиви момичета, дистрибутори на български модни дрехи и аксесоари, организираха модно ревю, а наши абитуриентки и ученици, бяха избрани за модели, които представиха дизайнерските тоалети.

Много емоции, аплодисменти, много танци и усещането за сплотеност, успешност, надежда, бъдеще… усещане за България…

Ваканцията започна, но по традиционното лятно училище ще бъде факт и тази година

Снимки от събитията можете да видите на страницата във Фейсбук на Неделно училище Св. Иван Рилски Хатива, както и на страницата на Интернет Татковина.

Дочуване от мен Нели Гочева от асоциация „Бaлкан”- Хатива, Испания

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 240925
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930