Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2013 16:22 - Празниците в Първо българско неделно училище "Васил Априлов" в Кастельон, Испания
Автор: tatkovina Категория: Забавление   
Прочетен: 840 Коментари: 0 Гласове:
1



13 юни 2013г. - репортаж на кореспондента ни Йорданка Данова за рубриката "Светоглед" на радио Татковина.Слушайте ни  на www.tatkovina.com от 15:00ч. бг време.Повторение на репортажа чуйте на 14.06. от 03:00ч. бг. време.

      Здравейте, слушатели на радио”Татковина”.За Вас от Кастельон Испания предава Йорданка Данова, председател на Асоциация на българите за интеграция и развитие”Хан Аспарух”.
На 01 юни учениците, родителите и гостите на ПБНУ”Васил Априлов” към Асоциация на българите за интеграция и развитие”Хан Аспарух” в град Кастельон, Испания празнуваха денят на детето и макар и с малко закъснение 24 май. На тържеството ни присъствуваха много гости, приятели и родители.Посрещнахме гостите с хляб и сол както традицията повелява. Децата пяха, рецитираха стихове и танцуваха. Марослава Полетинска майка на дете от училището ни също се включи в програмата. Приветственно слово към учениците и присъствуващите отправи Христина Димитрова председател на родителският комитет на ПБНУ”В.Априлов”. Изненадахме децата с подарък-книги от български автори. Анета Лазарова ни беше пригодвила чудесна торта с лика на Кирил и Методий и родното АБВ. Благодарим и на Красимира за чудесният портрет на двамата братя, който озаряваше нашето тържество. Денят продължи с рисунка на асфалт пред училището ни и пространството се развесели от пъстри слънца, цветя и любими детски герои. Радостен глъч, усмивки и българска реч се носеха около сградата на Културен център „Салера”, където се намира нашето училище. Прекрасните български жени от групата за народни танци ”Пъстра китка” с ръководител Татяна Димитрова поведе малки и големи на хорото. Денят завърши както децата ни пожелаха с посещение на любимо заведение. Екипът от учители, ученици и родители вече подготвяме завършвенето на учебната 2012/2013г. За нас тя беше година на много учене, съвместни преживявания, успехи, радост и трупане на опит.Благодарим на чудесният екип от професионалисти: Петя Петрова, Виолета Таскова и Наталия Петкова за всеотдайността, любовта и урока по българщина. С признателност благодарим и на чудесните ни родители и екипът на родителският ни комитет Христина Димитрова, Павел Венков и Димитър Петков за чудесната работа, за инициативата, за това че Ви има и не останахте безпричастни. Не можем да не се обърнем и към членовете на асоциацията ни, които всяка събота бяхте с нас, усърдно подпомагахте всяка инициатива и се радвахте на успехите ни. Искаме да се обърнем и към учениците ни, защото те са в центъра на всяко начинание на ПБНУ”Васил Априлов” и асоциацията ни.
  Мили деца,гордеем се с Вас, с Вашите постижения, с желанието Ви за учене и детската Ви мъдрост.

За радио Татковина предаде Йорданка Данова – председател на Асоциация "Хан Аспарух" и ръководител на ПБНУ „В.Априлов“ в Кастельон, Испания.
Звуковите файлове, след излъчване можете да свалите и слушате от нашата страница www.tatkovina.com , панел КОРЕСПОНДЕНТИ ДНЕС, Всички новини.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 240021
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031