Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 18:46 - Анастасия Върбанова от Торонто за Радио „Татковина“ – 5 Февруари, 2012
Автор: tatkovina Категория: Забавление   
Прочетен: 1350 Коментари: 0 Гласове:
0



 Здравейте скъпи слушатели на радио „Татковина“. Аз съм Анастасия Върбанова от Торонто.

Изключително се радвам, че мога да предавам за вас за това какво се случва с българите в Канада.

Бурни и много емоционални събития предстоят за българското общество около най-хубавите празници, а именно Св. Валентин, Трифон за резан, Националния празник на Република България и около Великден.

Сезонът започна с участие на младата народна певица Мария Колева, която посети нашата общественост в Торонто на 27-ми Януари. Мария Колева е възпитаничка на прочутото българско музикално училище в Широка лъка. В момента живее и работи в Ню Йорк.

В края на Февруари и началото на март поредица от концерти в цяла Канада ще изнесе полулярната певица Поли Паскова. Инициатор на нейното турне е импрессарска къща Balkanto Ltd. Фолклорната изпълнителка ще представи за първи път зад граница песните от албума ѝ "Цвете непогалено", който се появи в края на 2011 година.

Емоциите на българите в Канада съвсем не приключват с това. На връх националния празник на България в Канада пристига любимката на българите тук Йорданка Христова. Тя идва в Торонто по покана на Българо – Канадското дружество. Освен в Торонто и Монреал тя ще посети и сънародниците ни във Ванкувър.

Въпреки натоварената концертна програма по случай 8-ми март в Торонто ще пее за българската и гръцката общност и небезисвестната Кичка Бодурова.

На 17-ти март уникален концерт ще представи местния китарист и композитор от български прозиход Антон Апостолов. Заедно с музиканти от различни националности, Антон ще представи произведения от своя последен албум „Balkania After The Rain”, който представлява уникална смесица от български фолклор, фламенко, класически джас и световни музикални влияния. Със съдействието на местните продуцентски компании Small World Music и Balkanto Ltd. Антон Апостолов и оркестър „Балкания“, ще представят своето творчество в Glenn Gould Studio една от най-престижните зали в Канада собственост на Канадското Национално Радио (CBC).

Кулминацията на култирния сезон е Българският фестивал на изкуствата в Канада, който тази година ще се проведе в края на Април. Българският фестивал е неправителствена организация, учредена от българи, живеещи в Торонто – професионални музиканти, художници и експерти по маркетинг и реклама.

Мисията на организацията е да популяризира най-доброто от съвременната българска култура и българската културна традиция сред канадската общественост. Фестивалът се провежда в Торонто, Отава и Монреал. „Душата на България”, това е основното мото на Фестивала. Темата е за духовността, чувствителността, древната, нежна и топла българска душа. Специални гости на фестивала през Април 2012 са Теодосий Спасов и неговата Джаз формация; Тетралното Дуо-Бойка Велкова и Стефан Спасов с пиесата „Здравей, Обичам Те!“, както и певицата Роси Кирилова, която ще представи новия си албум в юбилеен консерт послучай 30 години творческа дейност. Участие ще вземат разбира се и местния фолклорен танцов състав „Димитровче“.

Това е от мен за сега скъпи слушатели. Аз съм Анастасия Върбанова от Торонто. Желая ви приятни минути с програната на радио „Татковина“.

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 241131
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930