Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2012 19:30 - Концерт на Иво Папазов- Ибряма с Националната опера на Украйна
Автор: tatkovina Категория: Забавление   
Прочетен: 2506 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.01.2012 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Един септемврийски ден на 2011 година събира в  Националния академичен театър за опера и балет на Украйна българите, както и гости от Русия и други страни. При небивал интерес започва концерт -премиера на българската музикална култура с участието на Иво Папазов, Оркестър "Тракия" и Герман Макаренко със симфоничен оркестър "Киев-Класик". 

Ето какви са отзивите за това събитие на приятелите ни от Информационен портал на българите в Украйна:

"Програмата на концерта беше много наситена и многообразна. Никой не остана безразличен към виртуозната игра на Агата - Иво Папазов, нито към солото на гъдулка от Васил Денев, нито към звуците на кавал на майстора Матьо Добрев. Цялото музикално изпълнение бе препълнено с ярки, живи емоции. Залата изпадна в голям възторг, когато Иво Папазов потвърди, че има за какво да го наричат Ага. По времето на изпълнението на солото на кларнета, Иво Папазов малко-по-малко сваляше детайли от музикалният си инструмент, докато не остана само мундщука, на който той изпълни великолепна пиеса. После дирижьорът Герман Макаренко дори се пошегува с майстора, като го покани да изсвири на неговата диригентска пръчица.

imageЗрителите получиха огромно удоволствие от изпълнението на легендарния оркестър "Тракия". След финалната композиция цялата зала се изправи и повика музикантите на бис. Още дълго не спираха аплодисментите и възгласите "Браво" . Какво може да служи за по-голяма оценка на майсторството на музиканта?

Иво Папазов - легендарен кларнетист-виртуоз, автор на съвременна балканска музика, чието творчество отдавна е част на световната култура. Преди повече от 30 години, през 1974 г., много преди балканската музика да бъде открита на световната музикалната сцена, Папазов започва революция със своя Trakija Band. Едва ли е предполагал по него време, че създава нова музикална вълна, която по-късно получава популярност като музика за сватбени оркестри, смес от българска и балканска народна музика с привличане на съвременни елементи. Неговото творчество променя облика на българската и балканска народна музика, давайки им нови насоки за развитие. Не е учудващо, че навсякъде по света за феновете той е "Кралят на сватбарската музика".

В знак на уважение към изключителния му талант българите го наричат Ага (Майстор). И действително, мелодиите на Папазов украсяват най-хубавите мигове от техния живот. Неговата музика звучи не само на големите концертни подиуми, а и в най-важните моменти от живота на хората - по сватби и семейни тържества."

Потопете се във фантастичната атмосфера на тази зала, послушайте как звучат българските ритми и усетете ритъма на гордите български сърца в Украйна  : 






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 240050
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031