Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 12:45 - Максим Димитров от Украйна- кореспондент на Интернет радио "Татковина"
Автор: tatkovina Категория: Забавление   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.09.2011 12:46


 
image


05.09.11
 Днес,в рубриката "Светоглед" на предаването "Шарена стомна" по Интернет радио "Татковина" кореспондентът ни от Украйна Максим Димитров разказва за международния проект -обучение"Активно и позитивно гражданство",който продължава до 9.09 в гр. София и гр. Ловеч.

Международен проект-обучение „Активно и позитивно гражданство“  се провежда от 3-ти до 9-ти септември 2011 г. в градовете София и Ловеч по инициатива на Асоциация "Български детски и младежки парламент". В този проект ще участват младежи на възраст между 18 и 25 години, представители на младежки неправителствени организации от Украйна, Молдова, Сърбия, Унгария.

Целта на проекта е да се направи обмен с идеите за развитие на гражданско общество в различните държави. В хода на проекта ще се проведат дискусии и интерактивни игри на следните теми: „Основни човешки права и свободи“, „Правата на гражданите в ЕС“ и „Основни проблеми пред младежите от етнически малцинства“. На участниците ще бъде представена програмата „Младежта в действие“, по която е спечелен даденият проект. Също така ще бъдат организирани срещи с придставители на НПО, които са спечелили проекти. Отделно внимание ще се отдели на темата НПО и институции. За тази цел ще се проведе еднодневно обучение за работа с медии и как да се  води официална кореспонденция с институции на национално и европейско равнище.

Домакините на проекта Асоциация "Български детски и младежки парламент" ще организират екскурзии в София, Велико Търново и Ловеч, а също така ще бъде организирана среща с Държавната агенция за българите в чужбина.

Всеки работен ден ще завършва с национална вечер на съответната държава. Така участниците ще представят по интригуващ начин традиции и обичаи, характерни за тяхната общност, ще презентират чрез Power point страната, в която живея.

За участие в този проект от Украйна са поканени представители на Български младежки клуб „Актив“, която е най-авторитетната организация сред нашите сънародници в Бесарабия. От създаването си през 2008 г.  БМК „Актив“ с подкрепата на Всеукраинската общественна организация „конгрес на българите в Украйна“ успя да реализира много идеи и проекти сред които: създаване на Информационен портал на българите в Украйна (www.bg-ua.org), организиране на фолклорни фестивали, изложби, български дискотеки, състезания по хумор и младежки срещи. Танцовият състав „Лудо-Младо“ успешно представя магията на българския танц на регионално и републиканско ниво.

Алена Пепеляшкова, координатор на украинската делегация, член на Български младежки клуб „Актив“ /Одеса/.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 241563
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930