Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2011 17:05 - Директно отТунис предава Вера Янчева-Камержи- кореспондент на интернет радио "Татковина" -АРХИВ
Автор: tatkovina Категория: Забавление   
Прочетен: 915 Коментари: 0 Гласове:
1



 
           Здравейте скъпи слушатели. С вас е отново Вера Андонова Янчева – Камержи от слънчева Тунис. Ще продължа да ви разказвам за тази страна, която българите познават малко. В това, а и в следващите ми включваня ще ви разкажа за туризма и за местата които може да се посетят тук. Туризмът след революцията все още не се е върнал на обичайното си ниво, туристи в южна Тунис почти няма, поради страха от близостта до Либия и войната там. А по принцип там туристите винаги са били най-много. Туризмът е един от най-важните сектори на Тунизийската икономика. И поради това най-добрата помощ която биха могли чужденците да окажат на Тунис в този важен за нея момент е просто да дойдат и да изкарат почивката си тук. В момента даже има и много намаления с цел привличане на туристи. В същото време мога да кажа че обстановката тук е спокойна и няма място за притеснение от страна на туристите.

В Тунис морският туризъм заема 95% от общия. Той  е развит най-вече в градовете Джерба, Небел-Хамамет, Сус, Ясмин-Хамамет и Табарка.

Вторият вид туризъм в Тунис това е марина – пристанищния туризъм. Има пристанища в Табарка, Сиди Бу Саид, Ясмин Хамамет, Ел Кантауи и Монастир.

Третият вид туризъм това е пустинния. Изборът за развитието на този вид туризъм отговаря на две цели. От една страна той разнообразява туризма като цяло. И от друга, позволава на живеещите в тези райони тунизийци да намерят решение на икономическите си проблеми, като същевременно опазват своето културно и природно наследство. Има четири области в Тунис за пустинен туризъм :

Тунис желае да насърчи по-луксозния туризъм и поради това се стреми да разнообрази гамата си за отдих с множество игрища за голф, центрове за таласо-терапия, извършва се реконструкция на множество хотели за да се увеличи броя на 4 и 5 звездните хотели.

1.            Първото място, това е медината на Тунис (стария град).Тя е един от най-вълнуващите и автентични медини в арабския свят. Този « град в града », както го наричат, е основан през 13-ти век.

2.            Вторият обект, това са археологичните разкопки на Картаген, разпръснати из сегачня квартал на Тунис – Картаж.

3.            Третото място това е Амфитеатърът в Ел Жем.

4.            Археологичните разкопки на Дуга са вписани в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1997г.

5.            Петият обект - това са археологичните разкопки на Керкуан. Името на Керкуан е загадка и до днес.

6.            Медината в Сус е следващия обект.

7.            Следващото място – това е Националният парк Ишкел, който се намира на югозапад от град Бизерт. и местността. За посещение най-хубавият сезон е пролетта. Тогава растителността е най-разнообразна, а и това е времето през което цъфтят дивите маслини.

8.            Керуан е осмият и последен обект за който ще ви разкажа. Това е един от най-посещаваните градове в Тунис. Днес ще спра дотук.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 241794
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930