Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2018 16:50 - Догоните - племето, което повече от 700 години разполага с подробни знания по астрофизика
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Племето на Догодините, живеещо в Мали, Африка, вече повече от 700 години разполага с подробни знания по астрофизика, които за NASA станаха факт едва през 1970г., и то единствено благодарение на съвременните сателитни технологии. От 700 години Догоните знаят, че до Сириус, вляво под пояса на Орион, има втора малка звезда, която го обикаля веднъж за 50 години. Според тях тя е изградена от най-гъстата материя във Вселената. Тъй като телескопите не можеха да забележат подобно космическо тяло, етнографите смятаха историята за мит.

През 1970г. в крайна сметка попаднахме на малка бяла планета-джудже, която се оказа невероятно тежка със своите 55 кг на кубичен сантиметър и която обикаля Сириус за 50,1 години. Когато учени посетили Догоните, за да разберат откъде знаят това, те отговорили, че преди около 700 години при тях се приземил космически кораб, чиито екипаж бил от Сириус и им предал тези знания. Догоните разказали много обстойно за приземяването на ,,кораба" и за ,,завихрянията", които били предизвикани от приземяването. От ,,силата на удара земята запуши... Той се плъзна над земята". По-нататък за ,,кораба" или ,,летящия обект" се разказва, че когато докоснал земята от него излезли пламъци и станал огненочервен. От там слезли същества, които приличали на ,,рибочовеци" и разказали на Догодините за родината си Сириус, която на места представлявала воден свят. Част от тамошните разумни същества амфибиите, живеели при тези условия.
Според тях, Номо, предводителят, както го наричали, щял да се върне и да има ,,възкръсване на Номо". Освен това той бил предохранителят на Вселената и баща на човешкия род, пазителят на духовните принципи, разпределителят на дъжда и господарят на водите.

Според преданията на Догоните не всички номоси са дошли на Земята. Един от тези, които не са дошли, е Номо-дие или Големият Номо - той останал на небето при владетеля Амма и бил негов заместник. Имало още три различни Номо видове - ,,Номо титияйне", пратениците на Номо-дие - това били точно онези номоси, които дошли на Земята с летящия обект. Втората група номоси се наричали ,,О-номо" (номо от езерото):
Той отговаря за разчистването и реорганизацията на Вселената и затова ще бъде пожертван... Той ще се върне на Земята в човешка форма заедно с предците на хората в кивот... След това ще приеме отново първоначалната си форма, за да властва от водите и да даде многочислено потомство.
Третият вид Номо бил непокорният, бунтарят! Наричал се Ого или Номо-Анагоно. Той се опълчил срещу Създателят и създал безредици в Космоса. За него догоните знаят следното:
Номо ще раздаде своето тяло на хората, за да ги нахрани. И затова е казано: тъй като Вселената ,,пие от своето тяло", като даде на хората да пият, Номо ще им предаде всичките принципи на живота. Той е Господарят на езерото или Господарят на водите, първият голям вестител на културата за хората.
Ориенталистът Робърт Темпъл, който за първи път чул за мистерията Сириус през 1965г., я публикувал в първата книга за Догоните, наречена ,,Das Sirius-Ratsel" (,,Загадката Сириус"). За тях му разказал неговият приятел, философът Артър М. Йънг. Това събудило интереса на Робърт Темпъл да започне проучвания по въпроса. Йънг му дал и един непубликуван превод на основния текст за Догоните от Гриол и Дитерлен със заглавие ,,Le renard pale" (,,Бледата лисица"). Точно това произведение било откраднато от работния кабинет на Темпъл в Лондон. По-късно той научил, че крадецът е работел по поръчение на ЦРУ. Явно ЦРУ е било силно заинтересовано да попречи на работата на Темпъл, за да не публикува произведението си. След излизането на книгата ,,Загадката Сириус" ЦРУ упражнява многократно натиск върху Темпъл и го следи и заплашва повече от петдесет години.

Повече от очевидно е, че ЦРУ е било силно заинтересовано да наблюдава внимателно действията на Темпъл, свързани с тази щекотлива тема, тъй като загадката на Сириус е врата към друго, още по-необикновено познание. Това само подсилва факта, че интерес към него са имали и Британските тайни служби МИ5, които са правили проверки и дори е налице тяхна оперативна сводка за ориенталиста!

Изведнъж и масоните проявяват голям интерес към Робърт Темпъл. Един ден с него се свързва високопоставен американски франкмасон на име Чарлз И. Уебър 33-та степен масон според ,,Стария и Приет Шотландски Ритуал". Първоначално Уебър се опитва да завербува Темпъл да стане масон, за да може като член на ложата да говори с него по-открито и да не разгласява тайни на външни лица. Все пак той му разкрива някои неща:
Много сме заинтригувани от вашата книга ,,Загадката Сириус". Установихме, че сте я написали, без да знаете нищо за масонската традиция. И - въпреки, че не сте били наясно - сте направили някои открития, свързани с най-главните традиции; сред тях има дори неща, които никой от нас не знаеше.
Интересно е, какво е искал да узнае писателят Робърт Антон Уилсън от тайните масонски кръгове. Според него тайната на 33-та степен на ,,Стария и Приет Шотландски Ритуал" се състои от сведения за извънземни форми на живот, за които се предполага, че произхождат от системата Сириус.

Номо - пратеник на боговете и културен вестител
Каква е ролята на рибочовеците? Историята за Догоните и Номо не е единствена. От древните разкази на архиваря Александър Полихистор от Милет (I в. пр. Хр.), който се позовава на вавилонския жрец Берос (3 в. пр. Хр.), научаваме следното за рибочовеците оаннес:
Цялото тяло на животното приличало на риба, под рибената глава имало друга и под тялото имало крака, подобни на човешките. Те излизали изпод рибята опашка. Гласът и речта му били ясни и човешки. И до днес се пази негова рисунка. Когато слънцето залязвало съществото гледало да скочи в морето, в дълбините на което прекарвало цялата нощ, защото било амфибия.
При Берос откриваме сведения, че след оаннесите от Еритрейско море се появява друго същество с името Одакон (или дагон). Берос нарича рибочовеците аннедоти, което означава нещо като ,,отблъсквам" или ,,отвратителен". Другите имена на рибочовеците са еудокос, енеугамос, енеубулос или анементос. Според запазените фрагменти, които могат да се припишат на филолога Хеладий, някога от Персийския залив дошъл мъж на име Ое. Той имал тяло на риба и се приземил в ..летящо яйце".  



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901757
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031