Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2013 11:54 - "Социокултурно и географско развитие на тероризма"
Автор: tatkovina Категория: Политика   
Прочетен: 984 Коментари: 0 Гласове:
1



лекция по самостоятелно развитие:
 „СОЦИОКУЛТУРНО И ГЕОГРАФСКО РАЗВИТИЕ НА                                                         ТЕРОРИЗМА“ - репортаж на кореспондента ни в Украйна Максим Димитров в рубриката "Светоглед" на радио Татковина днес, 10.04. от 15:00ч. и на 11.04. от 03:00ч. българско време.Научете подробности за събитието  на www.tatkovina.com
ОДЕСА, УКРАЙНА. На 10 април 2013 г. в Актовата зала на „ИМЕКСБАНК“ ще се проведе поредната Лекция по самостоятелно развитие на тема: „Социокултурно и географско развитие на тероризма“. За гост-лектор е поканен полковник от резерва, кандидат на политическите науки, доцент Александър Николаев, който преподава в Одеския държавен университет на вътрешните работи. Образователният проект за публични лекции се организира от Българския младежки клуб „Актив“ с подкрепата на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“.

Юрий Граматик, Президент на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“:

Моралната подкрепа на младежта играе ключова роля в изграждането на личности и професионалисти. Нашата цел е да покажем че и ние, българите, можем, и имаме принос за развитието на украинската държава. Нормално е за млад човек да поражда в съзнанието си съмения по повод собствените си възможности и способности. Това може много често да се види сред новите студенти. Откъснати от обичайната българска среда, те се вливат в едно многонационално и мултикултурно общество.

За съжаление, трябва да констатирам, че през последните месеци зачестиха провокациите, носещи ксенофобски характер. От името на нашата организация миналата седмица ние излязохме с декларация, призовавайки правоохранителните органи на Украйна да приемат необходими мерки за пресичане на подобни явления. Опитите да се политизират междунационалните отношения и определянето на „титулна нация“ могат да доведат до необратими негативни последствия, насочени против гражданското съгласие и мир в Украйна“.

Вече втора поредна година българските младежи в Одеса имат възможност да се срещнат с видни българи, изявили се в различни области на дейност. До момента за гост-лектори бяха канени г-н Иван Ненов – главен редактор на в-к „Одесские известия“, заслужил журналист на Украйна, кандидат на политическите науки, доцент, автор на романа «Разпръснати по света»; г-н Анатолий Деордиев (литературен псевдоним Ант Адаев) - писател, публицист, автор на 3 известни книги: "Алтари цивилизаций", "Земляне" и "Болгары"; г-н Юрий Граматик, председател на Управителния съвет на АД „Имэксбанк“, зам. председател на Световния български парламент и президент на «Конгреса на българите в Украйна»; г-н Стоян Горчивкин, Генералният консул на Р България в гр Одеса и др.

Лекциите по самостоятелно развитие се провеждат всеки месец.

 

За повече информация и контакти:

Альона Пепеляшкова

+38-098-211-86-74

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 241779
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930