Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2011 13:27 - Внимание бъдещи кандидат студенти: Стипендия "Кольо Фичето" очаква най-добрите от вас
Автор: tatkovina Категория: Новини   
Прочетен: 1310 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2011 13:35


 Импириъл Колидж Лондон обявява нова стипендия за български студенти по инженерни специалности 

·         Стипендията за български студенти по инженерни специалности „Кольо Фичето” ще осигури пълното финансиране на един студент с изключителни способности  да следва инженерство в сърцето на Лондон.

Импириъл Колидж Лондон, който е водещият университет  по наука и технологии в Европа, иска да привлече най-умните български студенти по инженерни специалности  и обявява първата си стипендия за български ученици. Стипендията е предназначена за ученици от семейства с ниски доходи, които посещават държавни училища.

Основан през 1907 г., Импириъл Колидж Лондон се нарежда сред десетте най-добри университети в света и сред възпитаниците му има 14 Нобелови лауреати. Факултетът по инженерство е един от най-големите в Обединеното кралство с около 1200 служители и над 5000 студенти. На девето място в света по инженерство и технологии, Импириъл  Колидж е международен  университет със студенти от 130 държави и място, където една трета от служителите и студентите са от страни извън Обединеното кралство и Европейския съюз. Импириъл Колидж има над 300 студентски общества и наскоро постави началото на първото си Българско общество.

Във Факултета са направени големи открития, включително пионерските изследвания на Професор Ерик Лийтуейт за разработване на влаковете „Маглев” (съкратено от магнитна левитация),  разработването на стерео звук и дизайна на Сидни Харбър Бридж. Сред възпитаниците на Факултета са старши инженери на всички водещи отбори на Формула 1, както и изпълнителният директор на Пфайзер и директорът на един от най-големите хедж фондове в Европа.

Ректорът на Импириъл Колидж Лондон, Професор Сър Кийт О’Ниънс, каза:

 „С удоволствие предоставяме за първи път стипендия, специално предназначена за най-ярките български таланти по инженерство. Това е една прекрасна възможност за българските студенти да бъдат обучавани от някои от водещите университетски преподаватели по инженерство в света без никакво заплащане от страна на тях или техните семейства. 

 Нашите български стипендианти ще следват стъпките на завършилите Импириъл Колидж инженери, които намират работа на върха на своята област, независимо дали тази област на инженерството е свързана с енергетиката, медицината, транспорта или комуникациите.

 Настоящият студент Деян Улевинов от Плевен, който следва Компютри в Импириъл  Колидж каза: „Импириъл Колидж Лондон е фантастично място за учене, където  преподавателите са от световна класа, а съоражения -   модерни и високотехнологични. Кампусът е в сърцето на Лондон, учиш заедно със студенти от цял свят и възможностите за израстване в кариерата след завършването са чудесни. Участвах в създаването на първото Българско общество в Импириъл и с нетърпение очаквам да приветствам повече български студенти през следващата година.”

 

Информация за стипендията

Стипендията за български студенти по инженерни специалности „Кольо Фичето”, кръстена на името на прочутия български майстор-зидар от 19-ти век, ще осигури пълното финансиране на един студент с изключителен талант за следването му по инженерна специалност в Импириъл Колидж Лондон. Студентът ще получава 19 000 британски лири (около 42 000 български лева) всяка година от октомври 2012 г., които ще покрият разходите за такси за обучение и ще осигурят безвъзмездна помощ за квартира и издръжка. Тя се предлага на студенти в продължение на 3 или 4-годишен курс на обучение в рамките на катедрите по машиностроене, инженерна химия или компютри, както и на студенти от междукатедрения курс по математика и компютри. 

Стипендията се предлага само на български граждани от държавни училища в България, чийто доходи на домакинството са по-ниски от 55 000 лева. От кандидатите се изисква да имат средна оценка 5.9 в дипломата им за завършено средно образование. Импириъл Колидж ще търси най-добрите ученици от математическите гимназии в цяла България и ще спонсорира състезания по математика и физика с цел повишаване на информираността за новата стипендия. Новата стипендия ще продължи да се отпуска безсрочно, така че и последващите български студенти да могат да се възползват от образование от световна класа в  Импириъл Колидж.

За повече информация относно изискванията и начина на кандидатсване посетете:   http://www3.imperial.ac.uk/registry/studentfinancialsupport/ugscholarships/kolioficheto

За повече информация, моля свържете се с:

Simon Watts, Media Relations and Communications Manager
Tel: +44 (0)20 7594 6701

Email:  s.watts@imperial.ac.uk

 Импириъл Колидж Лондон

Постоянно класиран сред най-добрите университети в света, Импириъл Колидж Лондон е научна институция  с добра репутация за върхови постижения в преподавателската и изследователската дейност, която привлича 14 000 студенти и 6 000 служители от най-високите международни стандарти за качество. Иновативната изследователска дейност се занимава с интерфейса между науката, медицината, инженерството и бизнеса, като осигурява практически решения, които подобряват качеството на живот и околната среда, подпомагани от димамична култура на предприемчивост.

 

От основаването си през 1907 г., приносът на Импириъл Колидж включва откриването на пеницилина, развитието на холографията и полагане на основите на оптичните влакна. Този ангажимент за прилагането на научните изследвания в полза на цялото общество продължава и днес, като настоящият акцент включва интердисциплинарни сътрудничества за подобряване на здравеопазването в световен мащаб, за справяне с промените в климата, за развитие на устойчиви енергийни източници и преодоляване на предизвикателсвата пред сигурността.

 

През 2007 г.  Импириъл Колидж Лондон и Imperial College Healthcare NHS Trust създадоха първия Академичен център по здравеопазване в Обединеното кралство.  Това уникално партньорство цели да подобри качеството на живот на пациенти и населението, като превръща новите открития в нови терапии във възможно най-кратък срок.

Сайт: www.imperial.ac.uk

Стипендията за български студенти по инженерни специалности „Кольо Фичето” е предназначена за студенти в продължение на три или четири годишен курс на обучение в рамките на катедрите по машиностроене, инженерна химия или компютри. Одобрените кандидати трябва да могат да говорят и четат английски език компетентно. Стипендията е само за български граждани, които в момента се обучават в държавни училища в България. Ще се изискват доказателства за доходите на домакинствата и записване в държавно училище.

Катедрите по машиностроене, инженерна химия или компютри участват в стипендиантската програма.  Те също така приканват кандидати, които отговарят на общите изискванията за прием в Импириъл Колидж за български студенти, но не са финансирани чрез стипендия, да подадат документите си. 

За повече информация посетете http://www3.imperial.ac.uk/registry/studentfinancialsupport/ugscholarships/kolioficheto

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tatkovina
Категория: Забавление
Прочетен: 240933
Постинги: 107
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930